Kotor. Crna Gora. Završna faza montaže Akvarijuma Boka obilježena je početnom obukom za osoblje akvarijuma koju su odradili predstavnici kompanije Panaque srl iz Rima. Urađene su prezentacije funkcija svih akvarijumskih sistema: ulaz morske vode i zona njene pripreme sa peščanom filtracijom, protein skimeri, biološki filteri, sistem hlađenja. Razgovarano je i dogovoreno o razvoju redovnih protokola i protokola održavanja.

Mr Filippo Riccardi, Panaque srl, delivering training to Aquarium Boka staff

 

Pored očekivanog odnosa klijent – servisna kompanija, osoblje Akvarijuma Boka i Panaque srl razvilo je partnerstvo na obostranu korist: prenos znanja za Akvarijum Boka i istraživanje novih poslovnih mogućnosti za Panaque srl.

Prvi veoma nezvaničan, ali važan korak u prenošenju znanja učinjen je odmah nakon treninga: priprema špageta karbonara po veoma tradicionalnom receptu sa 5 jednostavnih sastojaka: špageti začinjeni smeđom dimljenom svinjskom obrazinom („guanciale”), crnim biberom, pekorino sirom i umućenim jajima, koji je predstavio Gospodin Filipo Rikardi, partner u Panaque srl.

Mr Filippo Riccardi, Partner in Panaque srl Rome

 

Kao što postoji mnogo varijanti paste karbonara, čak i u samoj Italiji, ali su sve one samo varijacije autentičnog recepta koji navodi da nisu potrebni nikakvi drugi sastojci, tako će Akvarijum Boka pokušati da sledi najjednostavniji, ali najbolji način održavanja akvarijuma koji pruža Panaque srl iz Rima.

(Visited 161 times, 1 visits today)