Rekonstrukcija akvarijuma Boka je još uvijek u toku. Uskoro ćemo otvoriti izložbu na otvorenom ispred akvarijuma, na površini od 950 kvadratnih metara. Svi posjetioci akvarijuma, nakon ulaska kroz kapiju akvarijuma sa šetališta pored mora, imaće jedinstvenu priliku da uživaju u parku sa mediteranskom florom, kao i eksponatima postavljenim duž staze.

Dva izložbena paviljona su upravo spakovana od strane našeg izvođača radova, kompanije Metaling doo, i spremni za transport. Pripremamo našu prvu izložbu koja će govoriti o nevidljivom svijetu mora: bakterijama i fitoplanktonu, kao i o zagađenju mora sa fokusom na plastiku. Povremeno ćemo mijenjati eksponate.

Pripremljena su i dva digitalna totema, spakovana i spremna za transport. Na 1 kvadratnom metru LED displeja na svakom totemu emitovaćemo informativne i edukativne video materijale. Amfiteatar u obliku talasa takođe je u završnoj fazi rekonstrukcije. Koristićemo ga za predavanja i prezentacije gostujućim grupama. Iz izložbenog prostora na otvorenom posjetioci će glavnim ulazom ulaziti u sam akvarijum.

(Visited 120 times, 1 visits today)