Potrebno je ojačati učešće u projektu zaposlenih u Institutu za biologiju mora kao i učešće svih zainteresovanih stranama

Dr Mirko Đurović, direktor Instituta za biologiju mora, prezentovao je MonteAqua projekat zaposlenima Instituta. Menadžer projekta, dr Radoje Laušević predstavio je aktivnosti i benefite projekta.

Radionice koje će biti organizovane tokom projekta imaju puno prednosti, posebno u jačanju saradnje između instituta i različitih institucija, kao i među zaposlenima.
Za institut i zaposlene pored organizovanja radionica, otvara se mogućnost pisanja studija o različitim relevantnim temama.
Opšti uticaj projekta će povećati svijest javnosti o važnosti vodenih ekosistema i jačanju institucionalnih kapaciteta za donošenje odgovarajućih zakonskih odredbi i implementaciju akata za postizanje potpune transpozicije zakonodavstva EU u oblasti zaštite prirode (relevantnih za vodne ekosisteme) koji će poboljšati unaprijeđenje crnogorskog Procesa evropskih integracija u Poglavlju 27: Životna sredina.

(Visited 73 times, 1 visits today)